torsdag 2 december 2010

Om sömn...

Nu har mamman blivit tokig på riktigt. Minus arton grader ute, sommarmössan plockas fram. Raggsockor på händerna och så ner i vagnen utan overall. In i tvättstugan. Vad ska vi göra här undrar två hundar och ett barn. Mycket mycket märkligt. Men är man trött så är man och Dotter somnade på åtta minuter i tvättstugan.

Det är kallt. Inte ens fåglarna vågar sig fram till fågelbordet vi satt upp i trädet. Så här mysigt såg det dock ut här om dagen när paret talgoxe hade vägarna förbi.

Åter till sömnen. Var på BVC igår för ettårssprutan. Dotterns alltså. Ett stick i varje ben, lite tårar och så snart bra igen. Tappat lite vikt på grund av all magsjuka, feber, hosta, tänder och liknande. Inget allvarligt, extrakoll efter julhelgen och extrafett beordrat tills dess. Berättade om dotters nattrutiner, varje natt vaknas det ju vid tjugo i tio och klockan två. Teorin var nattskräck. Vi skulle prova att stoppa om henne så hon stördes i sin sömn och så skulle hon inte komma in i nattskräcken. 20-30 minuter före det brukade komma skulle vi vara beredda. Sagt och gjort. Butt butt, stopp stopp. "Ahmmm" sade dotter och rörde lite på sig och sov gott vidare och över sitt vakenpass. Vi blev inte så lite förvånade måste jag säga. Nästa steg är väl att ställa klockan på tjugo i två nu då och göra om det då. Tänkt om allt löste sig så enkelt. Vore ju för bra för att vara sant! Nej, nu ska här drickas kaffe innan någon vaknar i tvättstugan! (Det finns tre sovandes där inne att välja på.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar