måndag 22 november 2010

Semesterdag på djursjukhuset

Maken har tagit en veckas semester. Här ska grejas! Full fart från första dagen. Vovven luktar surt. Den lilla vovven. Som egentligen är den stora vovven i och med att hon växt om sin mamma. Vi kan för enkelhetens skull ska benämna henne som Tesla. Hon luktade surt och löpte rejält. Lite för rejält tyckte jag. Dessutom rann det ena ögat. Orolig matte ringde till veterinären. Löpet var bara att avvakta med sade de, men jag fick en akuttid klockan tio för ögat.

Hos veterinären kom de då på att såhär mycket ska inte en liten hund blöda och lukta och skickade oss raka spåret till regionssjukhuset. Tur att ögat rann... Eftersom vi kom in akut så får man klämma sig in när folk har tid. Träffa läkare, raka tassen. Aj aj aj. Sticka spruta gick bra. Sedan raka magen. Nä, där gick gränsen tyckte Tesla som sparkade hysteriskt med sina bakben. Undrar om hon försökte tala om för veterinären att hon inte alls var en ras som skulle trimmas... Veterinären insåg där mellan sparkarna och de högljudda protesterna att här skulle hon inte komma någonstans och letade på den lilla trimsaxen. Den som de använder för katter. För mycket små katter, tillade hon. Bättre, tyckte Tesla. Ultraljudet var hemskt däremot, när hon var riktigt tvångshållen så gick det bättre. Bara svansen fick vifta. Någonstans måste ju all energi ta vägen. Bilden visade en infektion på livmoderhalsen och Tesla blev satt på antibiotika i fjorton dagar.

Man kan tycka att detta var ganska snabbt gjort, men då har man fel. Nio timmar senare blev vi hemkomna igen. Hungriga, trötta och med en barrakad mage så här i vintertid. Olämpligt, tycker Tesla men hon har i alla fall ett fint bandage om tassen att visa upp för sin mamma...

3 kommentarer:

 1. Tesla...... Men med en diagnos och medicin blir allt bra!
  Du är en fena på att formulera och uttrycka dig, Amanda. Mycket trevligt att läsa....
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 2. Åh krama tesla från mig och hälsa krya på sig!
  /Ak

  SvaraRadera
 3. Det ska jag göra! Hon är redan bättre.

  SvaraRadera