tisdag 9 november 2010

Eran av kaniner!

Okej, vem har gjort mönstret till den sötaste kaninen? Jag menar, kaniner finns det ju överallt, det riktigt kryllar av dem. Men så ligger det ju lite i kaninernas natur påstås det. Jag trodde inte att det hela gällde för den virkade sorten, men ack så fel jag kunde ha. Började med storasyster och lillasyster kanin. Blev aningen fascinerad över storleksresultatet och därmed sugen att experimentera lite mer med olika tjocklekar på garner. Mönstret kommer från Stjernfall. (stjernfalls.blogg.se) Bytte dock ut de franska knutarna som skulle vara ögon mot säkerhetsögon.


Vidare i kaninhysterin. Köpt Mia Bengtssons bok "Virka amigurumi" och föll direkt för den fulsöta kaninen med lika långa ben som öron. En riktig goding för Dotter att vrida och vända, gnaga på och mysa med. Började med en vit.
Kaninen Doris är ute och doftar på våren. Mums med ljung och solsken tycker hon! Efter ett tag började dock Doris frysa om svansen, för någon hade sugit länge på den så den var alldeles blöt! Doris och lilla Dotter är mycket förtjusta i varandra, men i vagnen är det så svårt att sitta still tycker Doris. Rätt vad det är så spritter det till i kroppen och man måste bara hoppa ner i någon smutsig pöl på marken. Vad ska vi göra åt detta?
Doris har fått en syster, lilla grå. Hon har en bättre färg för att tampas med Dotter, blir inte så smutsig.
  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar