fredag 14 januari 2011

Riva och riva lite till...

Så mycket mollyplugg i väggen, så lika bra att byta ut gipsskivan, och då kan man ju sätta in nya reglar i väggen. Och dra om strömmen så man får nya vägguttag... Och om vi ändå ska spika upp nytt innertak så kan vi ju ta ner de gamla gipsplattorna, och ska vi inte ha takluckan i dotters rum så kan vi ju flytta den till TV-rummet så länge.

Resultatet av allt detta funderande blev att vi skruvade ner en gipsskiva i taket i TV-rummet. Nästa tanke är då att man då lika gärna kan ta ner alla gipsskivor i TV-rummet och få takhöjd hela vägen upp i nock.
 
När vi köpte huset fick vi med ritningen som visade hur isoleringen låg i innertaket mellan vinden och övervåningen. Lite förvånade blev vi när vi kom upp på vinden och insåg att så var det inte alls. Vinden höll ett bra inomhusklimat och isoleringen satt istället i taket. Vi ringde husfabrikören och frågade och de sade att det inte var några problem varesig att ta upp till nock eller lägga in ett brädgolv på vinden för att få till en bra förvaring på en "tredje våning". Nu har vi lite att fundera på. Så länge får vi ha ett hål i taket i TV-rummet.

Funderar så smått om man ska ha ett eller två loft på var sida om TV-rummet upp till nock. I sådana fall skulle man ju ha en fast trapp så man kan ta sig upp. Det finns diverse läskiga varianter där man måste ta rätt steg, höger vänster höger vänster. Tar man fel så ramlar man. Läskiga trappor. (Det är en sån här till höger på bilden) Tror jag vill ha en riktig, och gärna en ledstång till i sådana fall, men det måste vara en snygg variant som inte tar så mycket plats! Hur man sen får det hela barnsäkert är ju en helt annan fråga...

Om Dotter sover bättre?
Jodå, om hon får sova på mig så hanterar hon sin nattångest ganska bra...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar