söndag 23 januari 2011

Om läkt och millimeter

Äntligen vänder det, nu börjar uppbyggandet av Dotters rum!

Vi har varit och köpt (kilo)metervis med läkt att sätta upp i taket för att ha något att skruva takpanelen med. Nu skulle här vara en produktiv dag när vi skulle få mängder gjort. Enda problemet är att läkten var 2-3 mm för tjock, och det hela blev mycket ojämt. Det visade sig att den läkt som redan satt i taket förmodligen var hyvlad.

Det var inte mycket annat än att packa in oss i lilla bilen och brumma ut till mina föräldrars stuga där en hyvel finns. Väl där fick vi hinna med både kaffe och lunch och så skulle Dotter hinna sova innan vi åkte hem igen. Kalas inplanerat klockan tre, men maken var alltför dammig, skitig och snickarsugen för att ta sig iväg. Kanske lugnast så, att vi övriga i familjen höll oss undan.

Drygt hälften kvar, kanske hinns en del i morgon men arbetet inkräktar allvarligt på fritiden som min pappa brukar säga. Kul är det i alla fall. Har även beställt 61 kvadratmeter golv för att täcka in hela övervåningen. Inte gratis, men dotter ordnade oss rabatt och gratis hemkörning genom att gå runt och le och "prata" med personalen. Hon kan få följa med nästa gång vi ska handla något också.

Och nej, dotter sover fortfarande inte annat än på sin mor. Suck.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar