tisdag 14 augusti 2012

Sommarfunderingar

Sommar, semester, ledighet, vila. Man måste ju GÖRA något, man måste ju FÅ NÅGOT GJORT. Man måste UPPLEVA, skaffa sig något ATT BERÄTTA om. I somras gjorde jag... Vad gjorde du i somras? Plötsligt så duger inte vilan, ledigheten, familjetiden, stunden vi har att njuta av varandra. Stunden att vicka på tårna och ligga på en filt i gräset. Jaha, du har inte gjort något i somras....Nä, jag har BARA VARIT HEMMA... Hur många barn har inte svarat så, hur många barn har inte skämts lite över en händelselös sommar.

Jag funderar på när denna ledighet gick från att vara just ledighet till att bli prestationstid. Frågar man barnen närmre har de gjort det mesta som jag anser att en sommar ska innehålla, men det gills ju inte riktigt, för de har ju inte rest och skaffat sig nya erfarenheter som man kan skryta om.

Om någon frågade min dotter vad hon gjort i sommar så önskar jag att hon svarade att hon gjort allt som hör sommaren till. Hon har badat ute i kallt vatten och vågat doppa sig ända till naveln, varit vaken sent på kvällen i mammas knä inlindad i en filt. hon har legat på en filt i gräset och skrattat, sprungit naken genom vattenspridaren, gjort kullerbyttor och gungat, haft picnic och ätit glass, tagit sovmorgon och gått runt i nattlinnet ända till lunch. Och plockat hallon. Färska goda hallon direkt ifrån buskarna. När vi ser tillbaks på vår barndoms sommar, är det inte just det där vi minns?


4 kommentarer:

 1. Din kloka mor har en klok dotter!
  Kram till er båda. Hoppas få ge en RIKTIG kram snart och besiktiga både bäbis och hus.
  / Gunilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Gunilla! Du är varmt välkommen på en visit närhelst du vill! Kram!

   Radera
 2. Så bra skrivet! Kram Lisa

  SvaraRadera
 3. Bästa Mandan! Du skriver så fint och sant! Får minnen av barndomen :). Stora kramar! /Mi

  SvaraRadera