I onsdags besökte jag kollegorna och bjöd på fransk chokladtårta. Detta resulterade tydligen i avundsjuka både här och där, så det fick bli storbak med flera franska chokladtårtor åt de som anmälde sig försummade i kakbaket. Mamma och Maken och några andra fikasugna lät sig väl smaka, och även Dotter (som ju inte har söttand) tyckte att den 70% chokladen gick ner. Nu tänker jag inte baka fler chokladtårtor på ett tag. Känner du fortfarande att du har ett otillfredsställt begär så får du göra dig en egen :)
Fransk
chokladtårta
200 g mörk choklad
200 g smör
6 ägg
3 dl socker
1 dl mjöl
Glasyr:
100 g smält smör
100 g hackad mörk choklad
3 msk flytande honung
Frukt
1. Hacka chokladen, smält smöret. Lägg ner choklad i smälta smöret och rör tills det smält.
2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner chokladsmöret och sikta ner mjöl.
200 g mörk choklad
200 g smör
6 ägg
3 dl socker
1 dl mjöl
Glasyr:
100 g smält smör
100 g hackad mörk choklad
3 msk flytande honung
Frukt
1. Hacka chokladen, smält smöret. Lägg ner choklad i smälta smöret och rör tills det smält.
2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner chokladsmöret och sikta ner mjöl.
3. Häll i form ca 26 cm i diameter och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader
25 min. Den kommer verka ofärdig då men ta ut den!
4. Låt kallna och ställ i frysen
i en timme.
5. Glasyr: blanda smör och choklad med elvisp, tillsätt honung.
6. Häll glasyr över den kalla kakan. Låt stelna bör stå kallt.
7. Servera med fördel med frukt och bär.
5. Glasyr: blanda smör och choklad med elvisp, tillsätt honung.
6. Häll glasyr över den kalla kakan. Låt stelna bör stå kallt.
7. Servera med fördel med frukt och bär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar