lördag 26 mars 2011

Krattat eller räfsat

Nackdelen med att flytta in i sitt hus i mitten av november är att föregående ägare inte brytt sig ett dugg om trädgården sedan visningen, samt att de inflyttande inte bryr sig ett dugg om trädgården när de flyttar in eftersom det är regnigt och ruskigt, mörkt och så mycket att göra invändigt innan julen.

Dagen har vigts åt trädgården! Dotter hade vänligheten att väcka oss halv sex i morse, så vid åtta hade vi hunnit med både morgonmys, lugn frukost och lite inomhuslek. Många timmar senare, med skavsår i tumvecket och pinnar i håret är nu vår trädgård underbart härligt rustad för våren. Massor med knoppar tittade upp när vi fick bort alla gamla perenner och löv. Hittade både krokusar, tulpanblad och begynnande påskliljor i rabatterna. En hel del grejor också som ska bli spännande att se vad det blir av.

Dotter har gått runt med en liten smattrande gräsklippare hela dagen, hon går konstigt nog bättre över gräset när hon håller i den än när hon går på fri fot. Vart vi än har trampat har det legat en boll framför fötterna. Konstigt det där. Nu är i alla fall tomten helt inhägnad. (Så vi får se om han kommer till jul). Så nu kan hundarna drälla runt fritt på baksidan. Bjuder på en bild från fikapausen.

2 kommentarer:

  1. Jösses vad ni står i. Kan jag inte få lite av er energi. VILL HA. Lär mig åtminstone....:)

    SvaraRadera
  2. Vad söt du är, men nu behövde det verkligen röjas i trädgården. Får väl ta din också när vi kommer och hälsar på er :)

    SvaraRadera