lördag 5 mars 2016

Fågelvantar

Började sticka på ett par fågelvantar åt Dotter. Hon fick kolla igenom sisådär femtio mönster på Ravelry och föll stenhårt för just dessa. Tog bort fyra maskor och stickade dem på tvåor istället för 2,5or och tänkte att det går nog vägen. Inte då. Tokstora är bara förnamnet. Passar nästan åt mig. Det vill säga, passar absolut inte sexåring.

Nytt försök, ta bort tolv maskor och stickor nummer 2. Sitter som en smäck. Lite krångel med att tänka om mönstret bara då hela pippin med bakgrund inte fick plats...

Tycker att de blev riktigt bra ändå, togs i bruk sekunden efter att sista tråden fästs och jag har inte fått låna dem för att blocka sedan dess (blöta och sträcka ut så de blir jämna och fina....för er som inte stickar...).

Sen var det bara det där med att sticka klart de första paret som blev för stora som inte passar på någon...fy, så tråkigt ett sånt projekt kan vara! Behöver väl dock inte vara klart förrän Dotter är tolv eller något sånt där...


Mönster finns att köpa på Ravelry och heter songbird mittens. Jag stickade dem i Sisu från Sandnes garn i grått 1032 och mörkblått 5575.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar